VC Herentals begint met verdiende winst in Olen United : 2-3

Olen United - VC Herentals - foto Ilse Bax

Een nieuw seizoen, een nieuwe start, een nieuwe uitdaging, weliswaar in  4e provinciale. VC Herentals had geen geschenk gekregen van de kalendermakers.

"Een korte verplaatsing naar de Olense fusieclub, vorig jaar nog deelnemer aan de eindronde. Maar VC nam, na een uur puik voetbal, de driepunter mee naar Herentals", zegt Jan Deckers, VC-communicatie.

"Onder een loden hitte tekende Ziedins voor het eerste gevaar. Zijn poging werd simpel door Olen-doelman Matthijs ongedaan gemaakt. Hier zat zeker meer in. Maar roodwit speelde vrank en vrij , de Olense defensie moest alle zeilen bijzetten. In die beginfase vertrokken heel wat schoten richting Olens doel, maar waren alsnog ongevaarlijk.

In de 10e minuut was het even schrikken voor de bezoekers;  na een mooie aanval eindigde de bal bij Van Loy maar die trof de paal. VC was gewaarschuwd, maar bleef toch licht domineren. In de 17e minuut klom VC op voorsprong : Dillen werd diep gestuurd en die gaf doelman Matthijs geen kans. 0-1 Even later trapte Dams nipt over. Rond het half uur moest VC-doelman Van Dijck zijn klasse tonen op een ver schot. Met de pauze in zicht kreeg Vanlommel de bal, ging op Matthijs af maar plaatste de bal aan de verkeerde kant van de paal buiten. Het laatste wapenfeit voor de welgekomen rust.

De meeste toeschouwers hadden hun plaats nog niet ingenomen, of Ziedins legde het leer in doel. 0-2 en VC op rozen. Enkele minuten later leek de wedstrijd helemaal  gespeeld want Claessens diepte de voorsprong uit. 0-3.

De Olense trainer greep meteen in en wierp een aantal aanvallers in de strijd. Plots was VC de grip op de wedstrijd kwijt en Olen werd sterker. Rond het uur milderde Van Genechten. Het bezorgde de bezoekers toch een ongemakkelijk gevoel. Temeer daar een tiental minuten later een Olense aanvaller theatraal neerging en de ref de bal op de stip legde. Van Genechten kweet zich van de taak en plots stond er 2-3 op het scorebord.

VC moest nog 20 minuten overleven maar ook bij de thuisploeg deed de hitte zich gevoelen. Nog één keer was het bibberen voor de bezoekers, maar doelman Van Dijck speelde een puike partij. Bij het eindsignaal ging er een zucht van verlichting door de bezoekende rangen. Maar belangrijker : de eerste driepunter was een feit.

Het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken, dus gaan we dat ook niet doen.

Feit is dat roodwit een moeilijke klip omzeilde. En in de openingsmatch geeft dat toch een goed gevoel. De volgende wedstrijd wordt op Sint-Janneke gespeeld. Wiekevorst is dan de gastploeg. Aanvang om 15:00 uur.

Vooraf is er een heerlijk Italiaans VC diner van De Bourgondiër.